Recipe: The Best Guacamole Ever

One thing I eat on a daily basis is avocado, as it’s so good for me, and really soothes my body from the inside. It’s so good for skin, hair, nails – you name it! In addition to being incredibly yummy, and very filling. I usually make guacamole, and I eat it with everything. Breakfast, lunch, dinner, by itself – you name it! I often just squash an avocado and add salt and pepper if I don’t have much time, but if I do have time – I’ll make this heavenly guacamole that I’m sure must be the best in the world. I’ve picked up some tips at Mexican restaurants where the guacamole has been made by the table, and adjusted it to my own personal taste. Every time my friends and I hang out I get the same text; «Cath, you have to bring your guac!!» – and with good reason, haha. YUMS!

• • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • •

Noe jeg spiser hver eneste dag er avokado, ettersom det er supersunt, smører kroppen fra innsiden, og er fantastisk godt og mettende. I tillegg er det kjempebra for hud, hår, negler, energi – you name it! Som oftest lager jeg guacamole, og det spiser jeg med alt. Frokost, lunch, middag, som den er.. Jeg kan ikke få nok! I hverdagen moser jeg ofte bare avokadoen med en gaffel og tilsetter salt og pepper, men hvis jeg har mer tid lager jeg alltid denne herlige oppskriften, som jeg er sikker på at må være den beste i hele verden. Jeg har plukket opp litt tips på meksikanske restauranter hvor de lager guacamolen ved bordet, og tilpasset til den varianten som jeg syns smaker aller best. Hver eneste gang venninnegjengen skal samles får jeg den samme meldingen fra samtlige medlemmer; «Katta, du  lage guacamolen din!!» – og det med god grunn, hihi. YUMS!!

The world’s best guacamole

You need: 1 large ripe avocado, ½ yellow onion, 1-3 cloves of garlic, ½ lemon, ½ chili, 4-6 cherry tomatoes, cilantro, salt + pepper

• • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • •

Verdens beste guacamole

Du trenger: 1 stor moden avokado, ½ gul løk, 1-3 hvitløksfedd, ½ sitron, ½ chili, 4-6 cherrytomater, koriander, salt + pepper

This is what you do: Finely chop up all the ingredients except for the avocado and the lemon. The smaller – the better! I’m seriously the queen of fine chopping, haha. You should see the taco dinners I serve, you almost can’t even see the pieces! I’m such a fan, and I’ve just learned the «chef’s way» of chopping. So do that, but watch your fingers!

• • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • •

Slik gjør du: Finhakk alle ingrediensene bortsett fra avokadoen og sitronen. Jo mindre biter – jo bedre! Jeg er selvutnevnt dronning av finhakking, haha. Dere skulle sett tacomiddagene her hjemme, bitene er så små at man nesten ikke kan se hva de er! Jeg har nylig lært meg hakketeknikken kokkene bruker, så her går det i hundre mens jeg koser meg med kniv, skjærebrett og grønnsaker på kjøkkenet. Men husk å passe på fingrene dine!

Smash the avocado with a fork, but not too much. You want it a bit chunky, not saucy! Then mix all the ingredients together, and add the juice of ½ lemon and salt and pepper. Remember to taste while you’re adding lemon juice + seasoning! I like mine really fresh, but you might prefer a smaller amount of lemon juice than I do. If you’re not serving it right away, put the avocado stone in the bowl to make sure it stays fresh. If not – dig in

• • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • •

Mos avokadoen med en gaffel, men ikke for mye. Den er absolutt best litt chunky, og ikke sausete. Deretter mikser du alle ingrediensene sammen i en bolle, og tilsetter saften av en halv sitron, i tillegg til salt og pepper. Her gjelder det å smake seg frem! Jeg foretrekker min veldig frisk og med masse salt og pepper, men det kan godt være du syns det blir for mye. Smak deg frem, og stopp når du syns den er perfekt. Hvis du ikke skal servere den med en gang kan du legge avokadosteinen over guacamolen, da holder den seg frisk. Hvis ikke – dig in

♥ ♥ ♥

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Comments

 1. Ragnhild :) says

  Yoo, Cath! :D Jeg har ei venninne som er halvt meksikansk og hun har lært meg å lage guacamole på den meksikanske måten. Nå er det sikkert hundre tusen forskjellige varianter der, men hu ga meg et lurt tips. Hun sier det er lurt å ‘marinere’ finhakka løk i sitronsaft oppi en bolle. Også kan man kna det litt sammen og la blandinga ligge en liten stund. Men jeg husker ikke helt poenget med det da, haha… Det var noe med at skarpheten i løken forsvinner/trekkes ut i sitronen eller noe :D guacamolen din er sikkert kjempegod <3

 2. says

  Så fine bilder! Jeg e-l-s-k-e-r guacamole, og spiser det også til alt! Du må bare prøve grovt brød (og da mener jeg skikkelig grovt) med guacamole, skinke, stekt egg, bacon og stekt sjampinjong on top of that. SYKT godt, har heelt dilla! Da pleier jeg lage den uten hvitløk. Men til alt annet er det superdigg med hvitløk. Selv elsker jeg den jeg selv lager (haha, selvdigger much ;-)), men fikk veldig lyst å prøve din variant, og det skal jeg gjøre i morgen :-) Håper du koser deg i kveld :-) Alltid like koselig å titte innom her, får sånn godfølelse her inne <3

 3. says

  nam så utrolig digg, eeelsker guaccis!! <3

  Jeg ville forresten bare gi beskjed om at (hos meg hvertfall) Instagram-widgeten i sidebaren din viser bilder fra og fører til en konto som heter simplyfit.dk, og ikke din cathinthecity! :-)…

Leave a Reply