Recipe: Christmas Granola

It tastes like Christmas

Now that we’re well into December, it’s about time to start experimenting with Christmas yumminess in the kitchen. I’ve always loved cooking, but hated baking of all sorts, so I’ve actually never made Christmas cookies, haha. Maybe I’ll try this year?! One thing that I do make every year though, is Christmas granola. It tastes absolutely heavenly, and the whole house smells like Christmas when making it! I make this for myself every year, but I also make a whole bunch of extra jars, and give it as a little bonus present to my friends and loved ones. It’s become a little tradition, and I love doing it. Just a little tip! Anyways – here is the recipe..

• • • • • • • • • • • • •

Nå som vi er god i gang med desember, er det på tide å eksprimentere med litt julegodsaker på kjøkkenet. Jeg har alltid elsket å lage mat, men hatet alle varianter av baking, haha. Derfor har jeg faktisk aldri laget julekaker.. Kanskje dette er året jeg skal prøve meg på det?! Noe jeg lager hvert eneste år er imidlertid denne nøtteblandingen med skikkelig smak av jul og kos. Det er så utrolig godt på yoghurten om morgenen, eller bare som snacks i seg selv! Jeg lager alltid en hel haug med ekstra glass, og gir det som en liten ekstra-gave til venner og kjære sammen med julegaven. Det har blitt en liten tradisjon, som jeg koser meg like mye med hvert år. Bare et lite tips – dette blir alle glad for! Her er oppskriften..

The amounts aren’t too important, just mix whatever you’d like. I use two bags of almonds, two bags of hazelnuts and one big box of walnuts. Crush them a bit, or put them in a blender for a few seconds so they get a bit chopped up. Put everything in a big bowl, and drizzle over four tbs of olive oil, and four tbs of honey. Then sprinkle over some (a lot) of cardamom and cinnamon, and mix it all well. Put it in the oven at 140º (284º Fahrenheit) for an hour. After half an hour – mix them up a bit so that every single nut gets perfectly roasted. Then just let them cool down, and put them in the jars. For all these jars I multiplied the recipe by 3, but I cooked them seperately.

• • • • • • • • • • • • •

Mengdene er det ikke så nøye med, bare bruk akkurat det du vil. Jeg bruker to poser med mandler, to poser med hasselnøtter, og en stor boks med valnøtter. Knus nøttene litt, eller ha de i en blender i et par sekunder slik at det blir kuttet litt opp. Ha så alt i en stor bolle, og hell over fire spiseskjeer olivenolje, og fire spiseskjeer honning. Deretter drysser du litt (masse) kardemomme og kanel over, og blander godt. Fordel nøtteblandingen utover et stekebrett, og ha det i ovnen på 140º i en time. Etter en halvtime kan du vende litt på nøttene slik at alle blir god stekt. Til alle disse glasskrukkene ganget jeg oppskriften med 3, men jeg stekte de hver for seg.

Bon appetit♥

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Comments

 1. Ia says

  Tusen takk for tips! Det er jo virkelig perfekt til julegaver og for oss studenter er det jo budsjettvennlig også hihi <3 Jeg elsker kanel og kardemomme over alt på jord… jeg ble kalt kaneljenta på folkehøyskolen fordi folk visste at om jeg var i matsalen og de ikke fant kanelen der den skulle stå, så hadde jeg den – hver gang… haha Skal virkelig prøve meg på denne oppskriften etter alle eksamnene er over! Ha en stråålende tirsdag! <3

 2. Martine Tysnes says

  Dette vil jeg prøve å lage! Ser utrolig godt ut og kjempekoselig julegave å gi :) Jeg bare luer på, oppbevarer man det i kjøleskapet? Eller kan den stå på benken? :)

  • says

   Jaa, gjør det :) Slår like godt an hvert år :D Jeg lar det stå på benken i en lufttett boks. Pleier å vente til et par dager før julaften før jeg lager alt (bildene er fra i fjor), slik at det er så ferskt som mulig når det gis vekk ♥

Leave a Reply