My Week’s Menu

Hi my loves! Today is the first Monday after the summer holidays, and it’s time to get 100% back in the blog bizz. I feel like I’ve been 70% back for a while now, and now I’m so incredibly excited to get back to my normal routine! That doesn’t only go for the blog and work – it goes for food and alcohol intake as well. During the rest of the year, I go out once or twice a month tops, but this summer there’s been festivities several times every single week. With festivities comes hangovers, and with hangovers comes junkfood! I’ve been wanting to try the concept of buying all the groceries I need on Mondays, and not visit the store more than that. It’s supposed to help on getting healthy food, and also save us money! So this Monday I thought I’d give it a go, and share my shopping list with you guys.

• • • • • • • • • • • • • • •

Hei mine fine! Dette er vel den første «vanlige» mandagen etter sommerferien, og det er på tide å komme 100% tilbake her i blogbusinessen. Jeg har vel vært her sånn ca 70% i det siste, og nå gleder jeg meg masse til å kjøre på fremover, og komme helt tilbake i gamle rutiner! Det gjelder ikke bare for blogg og jobb – det gjelder blant annet for kosthold og alkoholinntak også. Ellers i året går jeg ut maks en eller to ganger i måneden, men om sommeren er det jo så utrolig mye kjekt som skjer, så det har sklidd litt ut, for å si det slik.. Med alkohol kommer hangovers, og med hangovers kommer junkfood! Det må det bli en slutt på. Jeg har hatt lyst til å prøve konseptet med «ukeshandel» en god stund nå, altså at man kjøper absolutt alle matvarer til uken på mandagen, og unngår småturer til butikken. Det skal visst hjelpe på å spise sunt, og i tillegg sparer du gjerne penger! Så denne mandagen tenkte jeg å gi det et forsøk, og jeg vil gjerne dele handlelisten min med dere. En ukeshandel må nemlig planlegges for at den skal fungere!

When it comes to breakfast and lunch, I’m super boring. My favorite is either toast or crisp breads with hardboiled eggs, and I always have it for either breakfast or lunch. For the other meal, I’ll probably have crisp breads with ham, cheese and cucumber, or smashed avocado. A yoghurt or a smoothie is also always welcome on my lunch table! I have pretty much the same things every day, and prefer to vary more with dinners.

• • • • • • • • • • • • • • •

Når det kommer til frokost og lunch, er jeg rett og slett kjempekjedelig. Favoritten min er enten ristet brød eller knekkebrød med hardkokt egg, og det har jeg alltid til enten frokost eller lunch. Det andre måltidet blir som oftest knekkebrød med avokado, eller ost, skinke og agurk. En yoghurt eller smoothie er også alltid velkommen med lunchserveringen! Jeg lager stort sett det samme hver dag, og foretrekker å ha mer variasjon i middagene.

Breakfast & Lunch
Dark bread / Grovbrød
Crisp breads / Knekkebrød
Ham and cheese / Ost og skinke
Smoothie ingredients / Smoothieingredienser
Avocados / Avokado
Cucumber / Agurk
Yogurt / Yoghurt
Milk / Melk
Eggs / Egg

I’m such a dinner girl – I love both making it and eating it! I love making dinners from scratch, and I actually love my veggies as long as they’re cooked in a yummy way. Like in a big salad, a soup or a wok! This week I want to incorporate lots of veggies in my dinners to make up for the lack of it this summer, and my mouth gets all watery by thinking about all these yummy dishes. My birthday is on Saturday, and we’ll be going out to dinner both Friday and Saturday, but this is what we would have on a normal weekend!

• • • • • • • • • • • • • • •

Jeg er en skikkelig middagsjente – jeg elsker å både lage og spise det! Jeg er veldig glad i å lage middager fra bunnen av, og jeg elsker faktisk grønnsaker så lenge de er tilberedt på en smakfull måte, som i en stor salat, supper eller wok! Denne uken vil jeg inkludere mye grønnsaker i middagene mine ettersom det har vært litt slapt på den fronten i det siste, og jeg får helt vann i munnen av å tenke på disse nydelige rettene. Jeg har bursdag på lørdag, og vi skal ut og spise både fredag og på selve dagen, men dette er det jeg ville hatt i ukesmenyen på en vanlig helg.

Dinners
Monday: Homemade tomato soup
Tuesday: Pasta, pesto and chicken salad
Wednesday: Homemade wok with beef
Thursday: Homemade meatballs in tomato sauce
Friday: Pita pizzas
Saturday: Tacos
Sunday: Leftovers

I’m not very into sweets, so that’s something I very rarely buy. But I need my Pepsi Max, as I’m completely addicted, haha. I also always buy ice cubes, as I prefer all my drinks ice cold. For a quick snack I love watermelon, or a tablespoon or five of peanut butter!

• • • • • • • • • • • • • • •

Jeg er ikke særlig glad i søtsaker, så det er noe jeg sjelden kjøper. Men jeg ha Pepsi Max – jeg er helt avhengig, haha. Jeg kjøper også alltid isbiter, ettersom jeg foretrekker alt av drikke iskaldt. For en rask snack elsker jeg vannmelon, eller en spiseskje eller fem med peanøttsmør.

Snacks ++
Pepsi Max
Berries / Bær
Watermelon / Vannmelon
Peanutbutter / Peanøttsmør
Flowers / Blomster
Ice cubes / Isbiter


I hope you found some inspiration in my shopping list and week menu! Do you guys grocery shop like this every week, or do you, like me, head to the store every other day? If you have any good tips to share with the rest of us, please do! I really want to make a habit of this♥

• • • • • • • • • • • • • • •

Jeg håper du fant litt inspirasjon i handlelisten og ukesmenyen min! Hvordan er det med dere – handler dere én gang i uken slik som dette, eller blir det en tur på butikken annenhver dag? Hvis du har noen gode tips å dele med oss andre setter jeg kjempestor pris på det, dette er nemlig noe jeg har veldig lyst til å begynne med fast♥

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Comments

 1. Julie-Helen says

  Drevet med handling én dag i uken i ca 3 år nå, og det beste tipset jeg kan komme på må være tenk nøye gjennom menyen. Dersom du kjøper inn avokado til fredagstacoen på mandagen er det ikke alltid den er brukenes på fredagen. Så det kan være lurt å ha de middagene som har sarte ingredienser tidlig i uken. Av og til må man likevel stoppe innom butikken og kjøpe akkurat den ene tingen som ikke tåler flere dager i kjøleskapet, og da er det viktig å være streng med seg selv, sånn at man ikke ender opp med mye mer i kurven ;)

  Husk å være obs på hva som er i skapene hjemme, ta gjerne en sjekk en eller to ganger i mnd. Kjempe lurt å alltid ha alle basisvarene hjemme, og faktisk vite hva man har :) Den ene uken blir kanskje litt dyrere enn de andre, men i det lange løp sparer man på det :)

  Kjøp gjerne kjøtt, fugl og fisk på tilbud og frys det ned! Veldig praktisk, og ikke minst kan det gi inspirasjon å sjekke frysen når man skal planlegge neste uke :)

  • says

   Tusen hjertelig takk for supre tips! Jeg skal virkelig være på utkikk etter tilbud som du sier, det er jo bare til å fryse det ned. Og helt sant med avokadoer – overmodne avokadoer er et av mine største irritasjonsmomenter i hverdagen, haha. Takk igjen ♡ Stor klem

 2. Linn says

  Ser ut som en fin plan!

  Enig med det tipset over om å handle strategisk. Og hvis du vet at en dag blir travel, så lag middagen dagen før. Lasagne f.eks? Bedre dagen etter. Lag i form, plast og alu folie over, inn i kjøleskapet, steik når du kommer hjem. Da har væsken trukket inn i pastaen og den blir bare bedre. Det meste kan lages den dagen du står og lager middag uansett (hvis du lager noe som koker, så kan du kutte opp til dagen etter, bare ligg foran i tenkingen). Få deg noen gode bokser (Ikea har heilt greie), eller ha aluminiumsfolie klar. Jeg bruker å sette på musikk eller podcast, kjøre å og lage f.eks masse tomatsaus (tomat i boks, tomater jeg har til overs, løk, hvitløk, gulrøtter som ligger til overs – bare å raspe, masse som kan hives oppi der). Den holder seg fint i over en uke i kjøleskap og kan brukes til pasta, pizza, som suppe etc. Og kan også fryses ned. Evt bake en stor deig og lage mye forskjellig. Mens suppen putrer, lager du horn. Gjør det morsomt. Kanskje ett glass vin og en venn på besøk. Mat skal være kos.

  Jeg liker å alltid ha kjøttdeig i frysen (delt opp i 100gr deler, push den flat i 2-3 l plast/brød-poser – tiner fortere), focaccia og rundtstykker. Hvis du har tomat i boks, krydder, pasta, pålegg, salat/grønnsaker eller suppe (jeg lager ofte 5 liter tomatsuppe og fryser ned i bokser, koker bare egg og tar opp brød der og da), så har du en haug av muligheter bare med de tre tingene. Jeg lager ofte aioli og har i kjøleskapet, og lager en grov pita eller focaccia med spekeskinke, ruccola og stekt paprika og løk, eller evt rester (f.eks de kjøttbollene i tomatsaus – hjemmelaget “meatball sub” som Joey i Friends alltid snakket om). Eller luksus – pizzafyll til overs? Frys ned, ha inni en foccacia-bit. NAM. Focaccia er en av de tingene jeg anbefaler å ha i frysen. Så enkelt å ta opp til en suppe eller salat, holder seg veldig bra og gjør at litt bedre. Også deilig å bare dyppe det i aioli, men ikke så sunt i lengden (for man blir avhengig!) Jeg bare deler de opp i firkanter, tiner, varmer litt og så deler i skiver.

  Det er lov til å kjøpe noe ferdig. Det finnes f.eks veldig gode ferdige supper nå (spiste nettopp fiskesuppe fra Gode Hav, og de suppene fra Mere er helt nydelig – spesielt kyllingsuppen!), bare piff den opp selv med brød, ost eller en god olje oppi (chili, trøffel eller sitron – HERLIG).

  Finn den rette dagen for deg å handle på, og ta med deg en skriveblokk på butikken. Sjeldent man får så mye inspirasjon som i matbutikken (særlig hvis man drar på en av de store, selv om man ikke handler der). Skriv ned alt du tenker, og lag deg en lang liste som du har i bakhånd på ting du elsker å lage, og ting du har lyst til å prøve. MEN, å bare lage ting du aldri har laget før… blir aldri suksess. Jeg skriver også alltid over på data og har det klart. I tillegg kopierer jeg oppskrifter jeg ser på nett, over i ett Word dokument, skriver ut og har i en perm (poster de ikke på nytt, bare bevarer for å bruke de selv.)

  Ha alltid tørrvarer i backup. De holder som oftest lenge, og mye kan lages bare med de. Min backup er alltid pasta. Pasta, tomat i boks, løk har jeg alltid i hus, også en god ost oppi. Evt kjøtt, men absolutt ikke et must. Så hiver jeg oppi gulrøtter, spinat, cherrytomat etc for å gjøre det litt sunnere. NAM. Enkelt og godt.

  Også anbefaler jeg veldig å kjøpe, siden du har råd til det, litt spesialvarer. Jeg er besatt av trøffelolje, og mye av maten jeg lager piffes opp med dette. En balsamico med pepper f.eks, et spesielt salt, nydelig olivenolje med smak. Gå til Oliviers & co, der får du prøvesmake og kan kose deg. Prøv deg frem. Balsamico f.eks… nydelig til den kyllingsalaten.

  I tillegg så er et frokosttips å lage juice selv (via juicemaskin). Jeg lager mest en på gulrøtter, eple, appelsin, ingefær og sitron, men man kan variere i det uendelige. SÅ luksus, tar litt tid, men jeg lager opp en del og har i en flaske (sånn fra Ikea med hvit topp til 19,- funker fint). Da har jeg lett ett lite glass juice tre-fire dager i strekk. Jeg tar også da f.eks gulrøttene først, sparer på det som blir igjen i maskinen (tøm før du tar eplene), fryser det ned og bruker det i tomatsauser, pizza, supper eller wok. Det smaker du ikke i sausen, men vips, litt sunnere ;)

  Herregud, dette ble EVIG langt og så mye du ikke har bedt om. Elsker mat. ELSKER.

  Forresten, som en Pepsi Max-holiker selv, det eneste som hjalp meg å kutte ned litt var å kjøpe sånn Soda Stream eller evt kjøpe Bris/Farris isteden (den nye med appelsin er DIGG). Må begynne å bruke den igjen. Men som jeg også sier… om det er det eneste man gjør som ikke er ideelt… så fårre værra. Røyker ikke, drikker ikke, gjør ikke ugagn… Og ja, kaldt er eneste måten å drikke noe sånt på. Skjønner ikke folk som ikke har isbiter i drikken.

   • Linn says

    Å så hyggelig å høre Johanne! Jeg savner sånn å dele matgleden med andre daglig (gikk utdannelse og jobbet som kokk i noen år), så blir litt overivrig av og til :D Helt ærlig, det er ikke sånn at jeg alltid har alt dette på stell, men det gjelder å liksom få det litt inn i blodet, så skjer slikt som å spare på gulrøttene automatisk. Småting. Alt går jo i daler (noen ganger har man dilla på grønnsaker, andre ganger egg, you know). Og å komme på det kom litt automatisk via utdanningen. Man må finne sine egne småting, også er det hyggelig å dele det man har funnet ut av. Jeg anbefaler å skrive ned det du vil prøve, heng det på kjøleskapet hvis du kan, og gjøre det en gang, så en gang til – da kommer det litt av seg selv. Ingen kan alt før de har prøvd. Og ikke alt funker for alle. Og det er faen meg lov til å jukse av og til. Vafler f.eks. Lager konsekvent fra gul pose. Er bare en person, og de vaflene blir så inni hampen gode og sprø.

    En (mat)glede er til for å deles!

  • says

   Kjære Linn, dette var bare HELT FANTASTISK :O Jeg har ikke ord!!! Tusen millioner takk, jeg kommer nok til å følge hvert eneste tips. SÅ flott at du har fokus på å ikke kaste mat, men heller fryse ned og bruke videre. Kjempelurt ang juicemaskinen, det skal jeg definitivt gjøre :)

   Nei gud, jeg har ikke ord jeg. Så flink du er! TAKK ♡ ♡

Leave a Reply