Min hudpleierutine

Annonse

Rens, skrubb & fuktighet

Et av mine favorittmerker noensinne innen velvære er nok ingen overraskelse for dere. Jeg snakker selvfølgelig om L’Occitane, som jeg både har vokst opp med, og skrevet om flere ganger her på bloggen. Jeg vet at det er mange av dere som er minst like store fans av de herlige produktene som det jeg er, så i dag tenkte jeg å vise dere hudpleierutinen jeg har hatt i høst, selvfølgelig med produkter fra favorittmerket!

Uken før jeg startet på skolen sørget jeg for å ha alt jeg trengte utover høsten på stell. Jeg visste at månedene fremover kom til å bli ekstremt hektiske, så jeg forberedte alle slike småting slik at jeg slipper å tenke på det i den hektiske nye hverdagen! Det er jeg så glad for. Tidligere hadde jeg forresten en lang periode der jeg bare brukte sminkeservietter om kvelden. Jeg var rett og slett så trøtt da jeg la meg at jeg ikke orket noe annet! Nå når jeg snudde hverdagen litt på hodet bestemte jeg meg for å lage en frisk start for meg selv, og et av målene var å rense huden både morgen og kveld. Det har jeg klart hver eneste dag, uansett hvor trøtt jeg har vært! Jeg ser virkelig bedring på huden, på tross av at jeg på denne tiden av året som oftest får dårlig hud på grunn av overgangen fra sommer til høst. Yay! Et lite tips er forresten å gjennomføre renserutiden i god tid før du legger deg, slik at det ikke blir et ork når øyenlokkene siger nedover og hodet heller vil treffe puten enn å bli splæsjet med vann. We’ve all been there, haha.

VELVÆRE FOR KROPP OG SJEL

For dere som ikke kjenner til L’Occitane fra før av, kan jeg fortelle at merket stammer fra Provence, og de første produktene ble lansert allerede i 1976. Det uttales forresten «Låkk-si-tann»! Inspirert av gamle tradisjoner fra Provence og landene rundt Middelhavet, begynte grunnleggeren å utvikle hudpleieprodukter og dufter som var naturlige, autentiske, effektive og innbydende. Det er fortsatt viktig å respektere og vedlikeholde de gamle tradisjonene, og det er veldig fint å vite når jeg smører meg inn med de deilige oljene og kremene. Produktene er naturlige, og fulle av aktive ingredienser og eteriske oljer, som hovedsakelig er økologiske, patenterte og med en sporbar opprinnelse. Her er min daglige hudpleierutine!

Steg 1
Morgenrutinen starter som oftest i dusjen, og jeg har vært så heldig å få teste den splitter nye Shea Shower Oil som prelanseres i nettbutikken i dag! Sheaproduktene til L’Occitane har vært storfavoritter her hos meg i godt over et år nå, og dusjoljen er intet unntak. Den er utviklet med 10% sheaolje, som skånsomt vasker kroppen, og etterlater den silkemyk og pleiet. Man slipper den typiske stramme og kløende følelsen etter dusjen, noe som er suuperdeilig! Denne tar morgendusjen til nye høyder, og det er en skikkelig luksuriøs start på dagen. Hvis du vil skaffe deg den i butikk, finner du den i alle L’Occitane-butikker fra 5. oktober.

Steg 2
I dusjen vasker jeg også ansiktet med Shea Cleansing Oil. Den eeer så deilig! Den er silkemyk og fjerner urenheter og sminke (inkludert vannfast sminke) på en effektiv og skånsom måte. Den er beriket med 5% nærende sheaolje, og etterlater huden ren, myk og glødende.

Steg 3
Når jeg har kommet meg ut av dusjen og skal stelle meg før jeg løper ut døren, er Shea Light Comforting Cream et must. Denne masserer jeg inn i den nyrensende huden, og det er helt fantastisk deilig å kjenne den trekke inn og mykgjøre huden min enda mer. På dagtid bruker jeg light-versjonen av kremen, denne inneholder 5% sheasmør og en fin, ikke-fettete tekstur. Denne passer til normal til kombinert hud, inkludert sensitiv hud som jeg selv har. Denne er rett og slett helt fantastisk!! Den gjør huden myk og deilig, og sminken sitter som et skudd over den. I tillegg beskytter den huden min mot eksterne påkjenninger hele dagen.

Steg 4
Etter sminken er lagt, påfører jeg alltid et godt lag med Shea Ultra Rich Lip Balm. Jeg sliter med tørre lepper (spesielt i høst- og vinterhalvåret), så den er med meg i vesken hele dagen. Denne inneholder 10% Fair Trade sheasmør, og virker reparerende og mykgjørende på tørre lepper. Et must!!

Steg 1
På kveldstid, når sminken skal av og huden skal pleies for natten, sverger jeg til Shea Foaming Cleanser. Her kommer det veldig an på hva du selv foretrekker – om du liker olje eller skum best. Av en eller annen grunn foretrekker jeg skum på kveldstid, så oljen har fast plass i dusjen til morgenrutinen, og skummet står på badehyllen. Det er forresten også et stort pluss med produktene – de ser så fine og innbydende ut at jeg har de fremme! Denne rensen er en kremet og silkemyk ansiktsrens som skånsomt renser urenheter, talg og sminke. Den er beriket med 5% nærende sheaolje, og etterlater huden fresh, ren og klar for en god krem!

 

Steg 2
Et par kvelder i uken bruker jeg Reine Blanche Illuminating Scrub. Jeg eeelsker å skrubbe huden i ansiktet – jeg føler bare at jeg blir ekstra ren og fresh av den! Vekk med døde hudceller og gusten hud – hello glow!! Denne skrubben er helt nydelig, og fungerer både skånsomt og effektivt. Den får frem hudens naturlige glød, samtidig som den fjerner urenheter! Etter skrubben tar jeg ofte en ansiktsmaske (denne er favoritten), men i hektiske hverdager når jeg bare vil stupe i seng, holder det lenge med kremen i neste steg.

Steg 3
Ah – denne kremen er helt himmelsk!! Den anbefaler jeg til tusen om du sliter med tørr hud. Egentlig uansett, for den er så deilig, haha. Denne heter Shea Ultra Rich Comforting Cream, og er en en «fyldigere» versjon enn den jeg bruker i morgenrutinen. Denne gir fuktighet til tørr og veldig tørr hud, inkludert sensitive hudtyper! Kremen har en høy konsentrasjon av næringsgivende sheasmør (25%) og den rike teksturen tilfører fuktighet over lengre tid. Denne er et must for meg – spesielt om høsten og vinteren!

 

Steg 4
Til slutt påfører jeg et godt lag med Shea Ultra Rich Lip Balm før sengetid, og jeg våkner alltid med fuktige lepper dagen etter. Superdigg!

 

♥ ♥ ♥

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Comments

  1. Ia says

    Ahh alt hørtes så deilig ut! Jeg var selv hos en økologisk hudpleiebutikk her i Trondheim i dag og fikk analysert huden min og den var som jeg fryktet – veldig tørr! Så nå skal jeg bare fylle opp sminkepungen med alt av fuktighetsgivende kremer, serumer, dusjoljer og sminke som faktisk er bra for huden :) Takk for supre tips! Den dusjoljen tror jeg jeg bare må ha når den kommer ut i oktober! <3 Du er herlig, Cathrine!

Leave a Reply