Girl power

This time last year 

It makes me so happy to look at these pictures from this time last year. It was a wonderful time! Don’t get me wrong, it’s a wonderful time now too. I’m truly happy, I go to bed every night with a good feeling inside, and I feel very content with my life and how it is. BUT! There is a but. I’m missing something.. Motivation, inspiration and eagerness goes up and down, that’s totally normal, but it’s been a while since I’ve been reeeeally eager about something. Last night was spent with my bestie Amalie, and I told her that I miss those periods where we’re just filled with dreams, motivation and inspiration, and when we’re so eager about something that we almost can’t sit still. We’ve been best friends for ten years, and those moments have occurred countless times during all those years. But now it’s been  a while.. Everyday life goes by, and it’s almost on autopilot. So I guess what I’m trying to say is that I do love my life, and I don’t really have anything to complain about, but I really want that spark back, that almost childish attitude where your daydreams give you butterflies in your stomach, that feeling of eagerness about something, that motivation that makes you feel like nothing in the world can stop you!! I know it’s in me, it’s just been a while since I’ve felt it.

Sooo, what I’ve decided now is to read a few books. Call it self help books, motivation books, whatever you want, but the few I’ve read in the past has had such a positive impact on me. Some people think it’s all just bullshit, but I’m very open to it, and I only have positive experiences with it. SO!! To my point. You guys always give me the best tips, so I thought I’d ask you guys if you have any books to recommend me? I usually only read exciting crime books (in fact I’m in the middle of one right now and it’s so freakin’ thrilling), and I have no idea which books to get. Have you ever had that feeling that I’m describing, and read a book that changed everything? Let me know! I’m sure I’m not the only one feeling like this from time to time, so I’m sure we can be of great help to each other. If you want to share your own experiences, you’re more than welcome to do so in the comments. Together we can make each other stronger! Girl power!! Lots of love

• • • • • • • • • • • • • • •

Det gjør meg så glad å se på disse bildene fra denne tiden i fjor. Det var en helt nydelig tid! Det er en nydelig tid nå også altså. Jeg er virkelig lykkelig, jeg legger meg hver kveld med en god følelse inni meg, og jeg føler meg veldig heldig og fornøyd med det livet jeg har. MEN! Det er et men, skjønner dere. Jeg savner noe.. En følelse. En motivasjon, et indre driv, inspirasjon, og det å være sånn helt ustoppelig ivrig etter noe. Slike ting går opp og ned i livet, det er helt normalt, men nå er det en stund siden jeg har kjent på den følelsen der jeg bare bobler over av motivasjon, drømmer og ivrighet. I går kveld var jeg med bestevenninnen min Amalie, og jeg fortalte henne at jeg virkelig savner de periodene vi bare svever på en sky av drømmer og motivasjon. Vi har vært bestevenninner i 10 år, og i løpet av de årene har vi hatt utallige kvelder på sofaen hennes der vi har brainstormet, og snakket i munnen på hverandre om alt vi vil gjøre. Så går liksom hverdagen.. Nesten på autopilot! Så det jeg prøver å si er vel at det er ikke noe gale, jeg har absolutt ingenting å klage over, men jeg ønsker meg det «kicket» tilbake. Den nesten barnslige holdningen der dagdrømmene dine gir deg sommerfugler i magen, den følelsen av at ingenting kan stoppe deg. Jeg vet at den finnes inne i meg et sted, for jeg har kjent på den så mange ganger før, det er bare en stund siden den har tittet frem og meldt sin tilstedeværelse.

Såå, det jeg har kommet frem til er at jeg vil lese litt bøker om temaet. Kall det selvhjelpsbøker, motivasjonsbøker, hva som helst. Jeg har lest et par tidligere, og de har hatt en veldig positiv effekt på meg. Noen mener det bare er bullshit, men jeg personlig er veldig åpen for nye perspektiver og nye måter å tenke på, så jeg har troen. Såå, endelig til poenget mitt. Dere er alltid så gode og hjelper meg med tips når jeg trenger det. Er det noen av dere som har noen gode og passende bøker å anbefale meg? Til vanlig leser jeg bare krimbøker (jeg holder på med «Felicia forsvant» akkurat nå, og den er så spennende at jeg nesten sprekker), så jeg har ikke snøring på hvilke bøker som er gode. Har du kanskje selv hatt den følelsen jeg beskriver, og funnet en bok som gjorde en positiv forskjell for deg? Let me know! Jeg er sikker på at jeg ikke er den eneste som har det slik fra tid til annen, så her kan vi virkelig hjelpe hverandre. Dersom du har egne erfaringer du har lyst til å dele må du kjempegjerne gjøre det i kommentarfeltet. Sammen kan vi gjøre hverandre sterkere! Girl power!! Masse kjærlighet

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Comments

 1. Siri says

  Når du skrev at du ville ha “that spark back” leste jeg det på norsk i mitt hode slik at det stod at du trengte et spark bak. haha. Fungerer forsåvidt det også, det er vel litt det man trenger når du har det slik som nå.

  Jeg synes Eckhart Tolle er veldig flink, han er vel regnet som en av kongene av selvhjelpsbøker. Boken “now” er den eneste jeg har lest men det skal visstnok være den beste. Den har hvertfall best rating på goodreds. :)

 2. Åsa says

  Så bra du tar opp dette! :) Tror det er mange som kan kjenne seg igjen, og jeg synes dette sitatet forklarer det ganske bra; “People often say that motivation doesn’t last. Well, neither does bathing, that’s why we recommend it daily.” Så man må ofte fylle på, og det er ikke alltid like lett å finne den riktige kilden til den motivasjonen man søker. Min erfaring er at noen ganger funker det å lage tavler på pinterest med sitater om motivasjon, hva man vil oppnå, tro på seg selv og at man kan få det til, eller finne inspirasjon fra blogger, artikler og bøker. Noen ganger er det fint med en selvhjelpsbok man kan slå opp i, eller suse igjennom, og andre ganger synes jeg det kan være inspirerende å lese en roman som man kan overføre til sitt eget liv, og finne glede og motivasjon til å gjennomføre et nytt prosjekt, en drøm eller en idé. Uansett, jeg tror man bare må finne ut hva som passer best for seg selv og sin situasjon :) Ps. Google Academy sine kurs syntes jeg var motiverende mot å fullføre studier (takk for tipset! :D ) og for få litt ekstra kunnskap i forhold til jobbpraksis. Kan ikke skryte på meg at jeg har fullført de, men kan være gøy å sjekke det ut og se summary/ forklaringer på YouTube osv. Hubspot har en bra blogg (og evt. så kan man abonnere på nyhetsbrevet for å få litt inspo i innboksen), med forskjellige temaer og nyheter innen markedsføring, sosiale medier osv. :) Lykke til på jakten etter motivasjon!! :) <3

 3. Karoline says

  Håper du får masse tips til bøker, for de vil eg gjerne lese og :-) Er ikkje alltid like lett å finne motivasjon og inspirasjon til det lille ekstra, men det er jo noe som heter *den som søker skal finne”. Mine tips er Erik Bertrand Larssen sine bøker “Bli best” og “helvetesuka”. Spesielt den siste likte eg veldig godt og man kan vel si at den på en måte forandret livet mitt, etter eg gjennomførte den uken. Man blir så mye mer bevisst på ting, sånne småting, og det er nettopp forandring i disse små tingene som kan utgjøre store deler. Det var i alle fall denne boken som fikk meg til å få øynene opp for å utnytte morgenen, å være på lesesalen mellom kl 7 og 7.30 om morgenen. Får gjort så ufattelig mye mer i løpet av dagen :-) Og så må eg jo nevne at boken din er virkelig inspirerende og en bok en ville ha anbefalt deg, hadde det ikkje vært for at det er du som har skrevet den :-) Tror eg på lese den på nytt denne sommeren, når eg tenker meg om!
  Masse lykke til med jakten på motivasjon :-)

 4. Birgit says

  Have you ever thought of continuing with your studies? It might be hard at the beginning especially if you are having a lack of motivation but maybe going to school again will help you …. at least you have a new goal to achieve and that can be a great motivation :)

 5. Yvonne says

  Har dessverre ingen bøker å tipse om, men må bare spørre om hvor du kjøpte de sandalene på bilde nr 3? De er så kule! Håper du finner den følelsen du leter etter, selv har jeg mann og to småbarn som tar opp det meste av tiden i hverdagen, så slike følelser rekker jeg ikke tenke over at jeg savner engang ?

 6. Anita says

  Kan tips om “Pippi-power” av Gitte Jørgensen:):) Den er fin når man vil øke sin kreativitet, sin pasjon og få hjelp til å tenke litt nytt:) Den er morsom og oppløftende – syns jeg da! Er forresten på samme sted som deg akkurat nå, og ble nå minnet på å ta from denne boken igjen;) Pippi-power! Klem:)

 7. says

  Åh, kjente meg så veldig igjen i dette. Håpe du kan komme med tips om du finner noen bra bøker, sa faktisk til mannen min idag at jeg må kjøpe meg en selvhjelpsbok! Er liksom rastløs uten at det er noen grunn til det egentlig, men mangler “passion” for livet og jobb og alt for tiden. Det er da jeg ofte surfer innom din blogg for å bli inspirert igjen:) Ha en fin kveld ❤️

 8. Lena says

  Jeg har jeg alle tre bøkene til Erik Bertrand Larsen og er på min siste nå. Jeg finner de veldig inspirerende. Han beskriver ting på en velge bra måte og jeg har iallfall fått det lille booste jeg trengte! Skal definitivt lese de igjen når jeg er ferdig, så setter det seg forhåpentligvis enda bedre. Anbefales! Lykke til?

 9. Julie says

  Jeg har tenkt å lese boken Big magic av Elizabeth Gilbert (hun som har skrevet Eat, pray, love) Den handler vel mest om hvordan bli mer kreativ:) Men jeg skal følge med her i kommentarfeltet! Synes ofte “selvhjelpsbøker” kan bli litt cheezy, men innimellom finner jeg noen som treffer! Og jeg leser faktisk en del av de selvom jeg synes de kan være litt teite :)

 10. Linda says

  Anbefaler boken til Petter Stordalen “jeg skal fortelle deg din hemmelighet” på det sterkeste! Beste boken jeg noensinne har lest! Elsker selv motivasjons/inspirasjonsbøker, et must i min hverdag som en selvstendig næringsdrivende drømmer med store ambisjoner (hehe) :D

  Stoor klem <3 <3

Leave a Reply