Edit Your Instagram Pics Like a Pro

It’s not secret that I love Instagram, and especially while traveling I’m super active there. I also love experimenting with picture editing apps, but lately I’ve discovered that I actually have everything I need in Instagram. Earlier I could put my pics through several different editing apps to get just the right exposure, color, sharpness etc. Well, those times are over, here are my best tips for fabulous Instagram snapshots♥

// Det er ingen hemmelighet at jeg elsker Instagram, og spesielt på reise er jeg veldig aktiv der. Jeg er også veldig glad i bilderedigeringsapper, men i det siste har jeg funnet ut at jeg virkelig har alt jeg trenger i Instagram-appen. Tidligere kunne jeg ha bildene gjennom flere forskjellige redigeringsapper for å få akkurat den rette lysstyrken, farger, skarphet osv. De tidene er over! Her er mine beste tips for fantastiske Instagram-bilder♥

It all starts with the photography

The basis of any good Instagram snapshot is of course the photo itself. Make sure you have lots of natural light for your picture, and experiment with different angles until you’re happy. The most important thing is the focus point on your phone camera, which you can adjust by pointing your finger to where you want the focus to be. By changing your focus point you can adjust how light the picture turns out, and since I love my pictures light and bright, I always press the darkest area in the picture. That makes the whole photo lighter. The pictures below aren’t edited, I just took two pictures from the exact same spot with different focus points. You can make a huge difference here!

// Det grunnleggende for hvilket som helst bra Instagram-bilde er selvsagt bildet i seg selv. Sørg for at du har masse naturlig lys, og eksprimenter med forskjellige vinkler til du er fornøyd. Det viktigste er fokuspunktet på telefonkameraet ditt, som du kan justere ved å trykke på skjermen med fingeren din. Ved å prøve deg frem med forskjellige fokuspunkter kan du justere hvor lyst bildet blir, og siden jeg liker bildene mine lyse, trykker jeg alltid på det mørkeste området i bilder. Det gjør at hele bildet blir lysere. Bildene under er ikke redigert, men jeg tok to bilder fra samme sted med forskjellige fokuspunkt. Du kan gjøre stor forskjell bare der! 

Filters

Instagram has added a bunch of different filters since the beginning, and I love them. My favorite filters are Juno, Ludwig, Mayfair and Valencia, but I never use them in full strength. Did you know that you can adjust the strength of your filter? When you’ve chosen a filter, simply tap the filter button one more time, and you can choose the strength you want to use. If you want to compare what the picture looks like with and without the filter, simply tap and hold on the picture, and when you’re holding your finger on it you’ll see what the original looked like.

// Instagram har lagt til en hel del nye filtre siden begynnelsen, og jeg elsker de. Favorittene mine er Juno, Ludwig, Mayfair og Valencia, men jeg bruker de aldri med full styrke. Visste du at du kan justere filterstyrken? Når du har valgt et filter, trykker du bare på navnet på filteret en gang til, og du vil kunne velge styrken på filteret. Hvis du vil sammenligne hvordan bildet ser ut med og uten filter, kan du bare trykke på bildet. Når du holder fingeren på det vises det helt uten redigering og filter. 

LUX

Using the LUX option in Instagram can make a huge difference to your picture. It adjusts the clarity, and brings out the details in your shot. I also think that it can add so much life to the picture! A picture can go from ‘blah‘ to amazing by adjusting the LUX a little bit. You can of course choose how strong you want your LUX to be, I rarely use it higher than 50. Check out how the details came out in this shot by adjusting the LUX!

// Bruk av funksjonen LUX på Instagram kan gjøre stor forskjell i bildene dine. Det justerer klarheten, og kan virkelig få frem detaljene i bildene. Jeg syns også det gir utrolig mye mer liv i bildet! Et bilde kan gå fra ‘blah‘ til amazing kun ved å justere LUXen. Du kan selvfølgelig velge styrken på denne også. Jeg bruker sjelden høyere enn 50. Bare se hvor mye bedre detaljene i denne vakre bygningen kom frem etter at LUXen ble satt opp! 

The tool bar

I’m curious, did you know about the tool bar option in Instagram? I thought everyone knew about it, but after chatting with my friends about it I realized that they’ve never noticed that it was there, hah. This is the most important part of getting a good Instagram shot for me! I don’t always use filters, but I always edit my snapshot in the tool bar option. The first thing I do is bringing up the exposure. If I feel like I loose too many details in the shot when making it lighter, I’ll go over to the highlights option and bring that down, which evens it out. I also always adjust the sharpness, which is at the end of the menu. When taking pictures inside the light is often yellowish, so I’ll bring the temperature/warmth down a bit to get a more crisp look on my photo. These are the ones I always use, but you can also adjust stuff such as shadows and contrasts.

On the example below you can see the unedited one, and the picture that wound up on my Instagram feed. Here I haven’t used any filters, all I’ve done is adjust the light and exposure in the tool bar! Quite the difference, right?

// Nå er jeg nysgjerrig, visste dere om verktøylinjen i Instagram? Jeg trodde alle visste om den, men etter å ha hørt med venninnene mine fant jeg ut at de fleste aldri har lagt merke til at den er der, hah. Dette er det viktigste steget for å få et fint Instagram-bilde etter min mening! Her kan jeg redigere bildene mine slik som jeg gjør på dataen. Det er ikke alltid jeg bruker filtre, men jeg redigerer alltid bildene i verktøylinjen. Det første jeg gjør er alltid å justere lysstyrken, og ta den opp så mye som mulig. Jeg elsker jo lyse bilder vet dere! Hvis jeg føler at for mange detaljer forsvinner når bildet blir lyst, scroller jeg bort til høylys og tar den ned. Dette balanserer det litt ut, og får frem detaljene igjen. Jeg justerer også alltid skarpheten som du finner borterst på linjen. Når jeg tar bilder inne blir lyset ofte veldig gulaktig, og siden jeg liker bildene mine hvite og crispe, tar jeg da ned varmen i bildet til jeg er fornøyd. Dette er de jeg alltid justerer, men du kan også endre på kontraster, skygger og mye mer. 

På eksempelet under ser du et uredigert bilde, og det samme bildet etter en runde med verktøylinjen. Jeg har ikke brukt noe filter her, alt jeg gjorde var å sette opp lysstyrken og høylyset, og legge til pittelitt LUX. Stor forskjell, ikke sant?

Straighten your picture

The last step, which isn’t super necessary but I like to do it; Making sure you lines are straight in the pic! It makes the picture a thousand times better, and is so easy to do. If you’re on vacation and take a pic of a cool building, but it’s a little crooked, simply adjust the angle in the toolbar. Whether you’re taking pictures of a sunset or anything else, always make sure the lines are straight.

// Det siste steget, som kanskje ikke er helt nødvendig, men jeg liker å gjøre det; Sørg for at linjene i bildet ditt er rette. Dette gjør bildet tusen ganger bedre, og det tar to sekunder å gjøre. Tar du bilde av en kul bygning på ferie, men den ser litt skjev ut? Juster vinkelen på bildet i verktøylinjen, og bildet ditt blir straks mye mer estetisk fint! Tar du bilde av en solnedgang eller hva som helst, sørg for at alle linjer er rette, alltid! 

I hope you liked the tips, and that they’ll come to good use this summer♥

// Jeg håper dere likte tipsene, og at dere får god bruk for de på ferie i sommer♥

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Comments

Leave a Reply