Den Konstruerte Virkelighet

International readers: Please use Google Translate

La oss snakke litt om den konstruerte virkeligheten bloggbransjen faktisk kan by på. Jeg syns det er et ekstremt viktig tema å ta opp, og jeg skammer meg faktisk litt for at jeg ikke har laget dette innlegget før. Det er aldri min intensjon å fremstille meg selv og livet mitt perfekt, men likevel gjør jeg jo faktisk det til en viss grad. De fleste av mine lesere er i begynnelsen av tyveårene og oppover, og jeg har liksom alltid tenkt at leserne mine forstår at «glansbildene» på bloggen og virkeligheten min er to forskjellige ting. Men det er da ikke sikkert! Og spesielt ikke for de unge bloggleserne, som kanskje har en rosablogger som sitt store idol. Jeg syns det var vanskelig nok å ta steget fra tenåring til kvinne, og selv om det ikke er så alt for mange år siden, er hverdagen drastisk annerledes for de som vokser opp i dag.

Da jeg «vokste opp» var kanskje forbildet mitt en kul Hollywood-kjendis. Avstanden mellom en 14-åring fra Bergen og en amerikansk popstjerne med millioner av kroner, et eget team for makeup og hår og stylister som satt sammen antrekkene hennes, den var stor. Derfor kunne jeg fint inspireres av henne, men jeg lot det ikke påvirke meg sånn alt for mye. Jeg kunne jo ikke sammenligne meg selv og mitt liv med den pakken! De som vokser opp i dag derimot!! Avstanden til forbildene er plutselig nærmest forsvunnet nå som sosiale medier har banet seg vei inn i livene våre. Plutselig kan forbildet ditt bo litt lenger nede i gaten. Hun som er så mye finere enn deg, som har så mye mer perfekte måltider enn deg, reiser på så mye finere ferier enn deg, har så mye finere klær enn deg, har flere venner, alltid et smil om munnen og full av energi når du kanskje er sliten og lei. Tror dere påvirkningskraften er litt større da? Jeg sier JA, og det skremmer meg så mye at jeg ikke har ord for det. Jeg er så ubeskrivelig glad for at jeg fikk gå gjennom barndommen og tenårene uten teknologi.

Aldri før har så mange unge slitt med psykiske problemer, og for meg er det ganske nærliggende å tenke at det er store paralleller mellom dette og sosiale medier. Hvordan kan man føle seg god nok når jenten nede i gaten scorer høyere enn deg på alle områder? Man kan ta opp kampen. Prøve å lage like fine frokoster hver eneste dag, kjøre kroppen til bristepunktet på treningssenteret for å få like fin kropp som bikinimodellene på Instagram, hoppe over måltider for å minske midjemålet, bruke hver eneste slant lommepenger på fine klær.. Men tar man opp kampen om perfeksjon, er man dømt til å tape. For det kommer alltid til å være noen på Instagram som har et mer perfekt liv enn deg. Eller har de virkelig det? La meg ta dere med på en liten «behind the scenes tour» hos en blogger, og prøv å ha dette i tankene neste gang du scroller nedover blogglisten og lar selvtillitten synke lavere og lavere jo flere blogger du er innom.

Bilderedigering! Kanskje det mest åpenbare man tenker på når ordene «blogger» og «konstruert virkelighet» nevnes i samme setning. Over ser dere to bilder av meg, ett uredigert, og ett redigert. La meg understreke at jeg aldri redigerer bildene mine slik som på høyre side, det er bare for å vise dere hva man kan gjøre. Man kan altså ved hjelp av noen få tastetrykk gjøre huden sin glattere enn en babyrumpe, gjøre øynene sine mer skinnende enn solen, gjøre seg tynnere, forandre ansiktsformen, jevne ut alle usymmetriskheter (her har jeg ordnet på mine usymmetriske øynebryn), og så mye mer. Det som er skummelt er at det ikke alltid er like tydelig at bildet er tuklet med. Vi jenter sammenligner oss med hverandre, det er bare i vår natur. I sosiologien bruker man uttrykket refleksivitet, som betyr at man imiterer sine omgivelser. Er alle bloggerne på topplisten tynne, har perfekt hud, hvite tenner, skinnende øyne og brune året rundt er det klart at du også vil se slik ut, spesielt hvis du ikke helt har funnet deg selv enda. Men hva skjer når de man sammenligner seg med, de man prøver å imitere, er et produkt av bildemanipulering og en konstruert virkelighet?

La oss snakke om annen type bilderedigering, som ikke blir så mye snakket om, men som jeg er sikker på at alle bloggere gjør, inkludert meg selv. Nemlig nøye utvelgelse av bilder! Når jeg tar antrekksbilder tar jeg sikkert 200 bilder minst, og velger deretter ut de jeg syns jeg ser finest ut på. Der ansiktet er penest, der poseringen er finest, der håret ligger mest perfekt, og så videre. Det er en form for bilderedigering det også! Her er et helt random eksempel fra Lightroom, og jeg lover dere at det var mange fler bilder jeg hadde å velge mellom før jeg valgte ut de aller beste, og trykket «publiser» i WordPress. I tillegg har man selvfølgelig dette med vinkler og lys. Jeg pleier aldri å ta bilder i direkte sollys, men foretrekker skygge eller motlys der detaljer og urenheter ikke er tydelige. Også en form for redigering!

For ikke å snakke om disse perfekte måltidene.. Hvorfor legger jeg ut slike bilder? Jeg er ikke helt sikker, for å være helt ærlig. Dels fordi jeg elsker å dulle med det visuelle med mat, som jeg har arvet fra min kjære mamma. Hver eneste familiemiddag er en fest for øyet, ikke fordi hun skal legge ut bilde av det på Instagram, men fordi hun liker å drive med det. Det gjør jeg også! I tillegg er jeg kjempeglad i å ta bilder, og bruke «props» til å få til de fineste bildene jeg bare klarer. Men bare for å gjøre det klart; Frokosten min til hverdags er ikke en rosa smoothiebowl, med banan og bringebær perfekt dandert, spist med en hjerteformet skje, med friske blomster og friske jordbær ved siden av, inntatt mens jeg leser fine motebøker. Det er staget, men jeg liker det. Etter tilbakemeldinger fra dere vet jeg jo at dere liker å se denne type bilder også, men det dere må huske på er at dette er staget for å få det fineste bloggbildet jeg bare kan. Når man leser blogger og ser bildene  man ha en kritisk tenkemåte!

Størstedelen av frokostene mine ser heller ikke slik ut..

Smoothisene mine ser ikke alltid slik ut..

Eller slik ut..

Kaffekoppen hver morgen blir ikke inntatt i disse omgivelsene. Fun fact; Jeg tålte ikke den eksotiske frukten jeg ikke husker navnet på øverst i bildet, ble dødskvalm og kastet opp innen en halvtime. Det skrev jeg ikke på bloggen..

Snacksen min hver dag ser ikke slik ut..

Og desserten min ser ihvertfall ikke alltid slik ut..

Hver morgen ser ikke akkurat slik ut..

For ikke å glemme hjemmet mitt! Det ser i alle fall ikke slik ut hver dag! Før jeg tok dette bildet lå det en haug med nyvasket tøy på spisebordet som jeg ikke hadde giddet å brette enda. Det lå også en haug med duppeditter og forskjellig rot, som jeg fint plasserte i sofaen mens jeg tok bilder. Da kjæresten min kom hjem og så mylderet av tøy og dingser i sofaen var hans første reaksjon «Åja, har du tatt bilder ved spisebordet i dag?». Haha, han kjenner meg for godt.

Og klesskapet! Herregud, klesskapet. Det ser på ingen måte slik ut hver dag! Jeg tar jo kun bilder her inne når det er ryddig og fint, som det ikke er 99% av tiden. Som oftest ligger halvparten av tøyet på gulvet. Jeg skulle ønske jeg hadde «støv på hjernen» og ryddedilla som så mange andre bloggere, men den egenskapen mangler jeg. Derfor tas det bilder her inne et par ganger i året når jeg har tatt storopprydning. Også en form for redigering!

Ok, dette ble et veldig langt innlegg, men akkurat om dette temaet har jeg mye på hjertet. Perfeksjonspresset har gått for langt, og jeg vil på ingen måte bidra til å gjøre det enda verre selv om jeg er en blogger. Jeg prøver å være ærlig og ekte med dere, og det føler jeg at jeg er. Men samtidig vil jeg jo levere fine bilder til dere, og jeg er som sagt kjempeglad i å dulle og ordne for å oppnå de fineste bildene jeg bare klarer. Jeg bare håper at dere som leser faktisk forstår at det går en hel del dulling og ordning med for å få til bildene jeg legger ut på bloggen. Nå tror jeg ikke at dere som leser min blogg er i den verste faresonen, ettersom de aller fleste av dere (ihvertfall i følge statistikken min) er på min egen alder, og kanskje har et litt bedre perspektiv på bloggbransjen enn de aller yngste. Men bare husk én ting; Vær kritisk, alltid! Kjæresteparet som virker som at de har det perfekte forholdet og legger ut klineselfies på Instagram i hytt og pine, kan like gjerne i hemmelighet hate hverandre, krangle døgnet rundt og være på randen til å slå opp. Jenten i gaten som virker så vanvittig glad og lykkelig kan like gjerne være en fasade, det er slett ikke sikkert hun har det så flott og fint som hun skal ha det til. Bikinimodellene du ser på Instagram kan slite med spiseforstyrrelser og innrette hele livet sitt etter å se så fin som mulig ut i bikini, uten at du kan se det. Og vi bloggere, vi er ikke noe bedre enn noen av dere, selv om den konstruerte virkeligheten kanskje av og til kan få det til å virke sånn. Dette er en klisjé setning, men du er faen meg bra nok akkurat som du er! Som jeg skrev i mitt forrige innlegg om kroppspress; søk lykke, mestringsfølelse og tilfredshet på andre arenaer enn utseendet og fasaden! For det er nettopp det; En fasade. Punktum.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Comments

 1. Sofie says

  for et utrulig nydelig og refelkter innlegg! Jeg tror ofte vi lesere glemmer at dere er vanlige mennesker som oss, og at dere jobber hardt!
  Veldig bra av deg å sette fokus på dette, du er en stor inspirasjon ☺️

 2. Martine says

  For et fantastisk bra innlegg! Det er så viktig å belyse disse tingene og du gjør det på en utrolig bra måte. Takk for at du tør å være åpen, ærlig og ekte!

 3. Linn says

  HURRA! Jeg har lengtet etter et sånt innlegg lenge nå! Du kan være sikker på at i alle fall jeg synes du fremstår ærlig og mer ekte i tekstene du skriver, enn andre bloggere gjør. Du forteller om det som går bra, men balanserer det med det som ikke har gått fullt så bra. Herlig! Og stagede bilder; helt innafor og veldig inspirerende. Man må vel skjønne at du/dere ikke orker utsette frokosten i en time på å få det per-fekte frokostbordet – hver dag. Fornuften lenge leve!
  Heia deg, skjønne vesen!

  • says

   Takk for kjempefin kommentar! Og så flott at du syns det. Jeg syns jo det er kjempegøy å «stage» bilder og prøve meg med nye kreative vrier, men ikke hvis det går utover selvbildet til leserne mine! Takk ♥ ♥

 4. says

  Åh, du er fantastisk! Det morsomme er at med en gang jeg åpnet innlegget tenkte jeg på det jeg skrev bacheloroppgave om, nemlig “hyperrealitet” i sosiale medier. Altså det at vi fremstår så perfekte og flinke og optimistike som vi gjør – men er det bare et image vi gir, eller er det sånn? “Heldigvis” kom jeg frem til at vi fremstår som vi faktisk er i sosiale medier, vi bare ikke velger å dele det negative som oftest. Men blogging blir igjen helt annderledes, for man skal fremstille seg til mange, ukjente folk- og derfor klapper jeg og heier på deg- for dette var virkelig bra skrevet og tatt opp!

 5. says

  For et bra innlegg som tar opp denne tematikken :) Elsker fine bilder, fordi det gir med inspirasjon, særlig siden jeg selv ikke eier et øye for detaljer om jeg selv tar bilder. Tommel opp for at du er en så ærlig blogger :) Ha en fin dag!

 6. Camilla Lien says

  Dette er hvorfor du er favoritten min! Kjempeflott at du retter fokus mot noe så viktig:) Jeg syns det er flott at du er åpen og ærlig om hvordan realitet vs blogg kan se ut, og jeg syns også det er flott å se at virkeligheten ikke er milelangt unna det du legger ut på bloggen. Jeg synes du har funnet en flott balanse mellom det å være inspirerende og ærlig :) Stor applaus!

 7. Emilie says

  This post was soooooo good and relatable!! I normally wouldn’t take the effort of translating this into google but when I saw it in English on your Instagram I knew I had to read it :) I have exams now and I’m sitting in my sweats without makeup at home, all day for a month, so you bet I’m jealous of all the ‘perfect bloggers’ when I look on Instagram, who go on perfect holidays and wear perfect clothes and eat perfect food and go to perfect parties etc. I know it’s not real and they have to (like you say) maybe take 200shots to get a good photo, but it’s good to hear this from a real blogger :) Love your blog because it’s so honest! xx

  • says

   Thank you so much for going through the trouble to translate everything! I might translate it later myself, there’s just soo much text and I think the post would look so messy in both languages! Lots of luck to you on your exams, and thank you so much for your sweet words ♥

 8. Birgitte says

  Flott innlegg. Jeg har lest bloggen din i mange år, og henter mye inspirasjon av deg. En bloggers liv kan virke perfekt, men jeg synes du er flink til å dele morsomme episoder som får deg til å virke jordnær og ekte(som f.eks. bursdagsoverraskelsen til kjæresten din). Det hadde vært morsomt å se litt “bak fasaden”-bilder også. Brødskive med spekkepølse og et glass melk til frokost ser vi ikke ofte på en bloggers feed.

  Vi som følger deg på snapchat får nok også et mer virkelig bilde på deg og ditt liv :)

  Ha en fantastisk helg!

  • says

   Tusen takk for kjempefin kommentar Birgitte! Jeg skal absolutt ha et slikt innlegg i tankene. Tingen er at jeg faktisk brukte en del tid på å rydde fredag kveld, og verken hadde brød eller annen frokost hjemme i går før jeg skrev innlegget, haha. Jeg kunne staget rot og laget meg en “stygg” frokost for å understreke poenget, men innlegget ble skrevet veldig spontant så det gadd jeg rett og slett ikke, haha. Men jeg skal prøve å snappe litt annerledes bilder fremover, og lage et samleinnlegg :)

 9. says

  Bare så det er klart, du er fantastisk. Jeg beundrer deg for at du etter alle årene med blogging, med outfitbilder og “perfekte” frokoster, fortsatt er så jordnær og ekte. At du tar ansvar og skriver sånne innlegg som dette, er viktig. Men jeg synes at du egentlig alltid klarer å formidle den jordnære Cathrine i innleggene dine, det er nok grunnen til at du er og blir min favoritt. Så dette innlegget gjelder vel andre bloggere i mye større grad.
  (ps. du er nydelig uten retusjering og redigering av noe slag)

 10. S says

  Nesten så jeg ble litt rørt av å lese dette innlegget. Og jeg er en jente på 29. Det lyser gjennom dette innlegget at du har tenkt og reflektert mye rundt dette, og det er så forfriskende! Selvfølgelig ønsker alle å fremstå på en viss måte, men å ha nok selvinnsikt til å lage et slikt innlegg- det tror jeg de færreste bloggerne har! Lykke til, og vi vil gjerne lese flere innlegg som vi både kan le og gråte av.

  • says

   Tusen takk kjære deg! Jeg er veldig engasjert i temaet, spesielt for unge jenter. Føler det høres så klisje ut og alltid bringe opp “de unge jentene”, men det er jo helt sant! Herregud, for en verden de vokser opp i. Så jeg vil ihvertfall gjøre mitt :) Klem♥

 11. Ia Johanne says

  Ahh kjære deg! Tusen takk! Tusen takk for ærlighet, åpenhet og raushet, men også ikke minst en stor dose selvinnsikt og mot! At du tør og vil vise oss livet bak bloggen og at du tør å ta et oppgjør med kroppshysteri og rett og slett være deg selv 100%, gjør at jeg leser bloggen din hver dag. Jeg kjenner meg så igjen i det å like å ta fine bilder, dandere maten og gjøre det estetisk for øyet for sin EGEN skyld! Du er herlig! Håper du får en fin helg – det fortjener du! Stor klem <3

  • says

   Tusen hjertelig takk for fantastisk fin kommentar ♥ Jeg blir helt målløs! Og ja, ikke sant det er gøy? Kanskje en sær hobby eller hva man skal kalle det, men dandering av mat er alltid gøy, hihi. Håper du har hatt en superfin helg♥ Klem

 12. Linda Maria says

  Takk! Takk for at du minner oss på dette kjære Cathrine. Selv jeg som nærmer meg 30 (huff), blir jo faktisk påvirket av alle disse “perfekte” bildene av folks liv. Til og med som mamma føler jeg at andre “perfekte” mødre jeg følger på instagram, blogger osv påvirker meg. Vi skal være motebevisste, pene, ha perfekte hjem, perfekt mat. Jeg håper denne bølgen av polert hverdag på sosiale medier går over til datteren min blir større. Utviklingen skremmer meg virkelig. Jeg er så glad for at det finnes bloggere som deg! Og det er nettopp derfor jeg følger deg, og har gjort det siden begynnelsen. Du virker som ei jordnær og reflektert jente men bena godt plantet på jorden. Du viser ikke bare disse fine og inspirerende bildene av hverdagen din, men også masse selvironi! Det liker jeg ;) God helg søta!

  • says

   Takk for kjempefin kommentar Linda Maria! Selv om det snakkes mye om de unge jentene i debattene er det jo klart at det påvirker oss alle, enten vi er 20, 30, 40 eller over! Jeg kan ikke engang tenke meg hvordan det er å føle på det presset når man har et barn å ta seg av. Jeg krysser fingrene for at utviklingen snur til datteren din vokser opp jeg også! Stor klem♥

 13. Kastanje says

  Det er ikke samsvar mellom ord og handling med mindre du faktisk legger ut noen ikke-redigerte bilder og uflatterende bilder av kaos på rommet andre ulumskheter.

  • says

   Jeg skjønner hva du mener. Som jeg skrev over her var dette et spontant innlegg, og jeg har ikke dataen full av rotebilder og “stygge” måltider. Jeg kunne staget rot for å understreke poenget mitt, men det gadd jeg rett og slett ikke. Men jeg skal absolutt ha det i tankene, og kanskje det om en uke eller to dukker opp et innlegg med flere bilder :)

   • Kristine says

    Hei. Dette innlegget likte jeg. Men jeg tenkte også at det hadde vært utrolig herlig å sett mer det ekte, for tross alt er det jo sånn at når vi lesere blir presentert perfekte interiør, matretter, sminke og klær, så er det fort gjort å tenke at livet til vedkommende er så perfekt at det gjør vondt å se på det kjedelige hverdagslige som er vårt eget liv.

    På den annen side er det vel sånn overalt – man velger det fineste bildet man har som profilbilde på Facebook, og man legger ikke ut bilder av den trauste brunostskiva og den rotete kjøkkenbenken – for de fleste av oss. Men så utrolig refreshing det er når noen gjør det!

    • says

     Hei Kristine :)

     Så hyggelig at du likte innlegget! Jeg er helt enig med deg altså, men jeg tror ikke det er noe jeg kommer til å gjøre til en vane. Jeg tenker at folk ikke får noe ut av å se en vassen brødskive med kokt egg her hver dag, haha. Men jeg kan godt lage et lite samleinnlegg med mer random bilder ♥Klem

 14. Joe says

  Kjære Cath.

  Tusen takk for et ærlig innlegg. Jeg har lest bloggen din siden du bodde i NY. Det er flere grunner til at jeg leser bloggen din og liker den veldig godt. Jeg er nesten litt flau over at jeg aldri har kommentert før, for det hadde du fortjent.

  Til poenget, jeg synes det er veldig fint at du tørr å være så åpen. Og jeg synes det er flott at du reflekterer rundt dette. Jeg må innrømme at selv om jeg er godt opp i 20-årene sammenligner jeg meg selv med andre rundt meg hele tiden, og i det siste har jeg blitt klar over hvor mye jeg føler på presset. Til tross for at jeg er heldig, har gode venner og en flott kjæreste. I tillegg får jeg positive bekreftelser fra de rundt meg. Likevel er jeg sjeldent fornøyd innerst inne.
  Jeg er en formfull jente som trener 3-4 ganger i uka og spiser stort sett sunt. Likevel ser jeg ikke ut som 99 % av jentene i media eller de som har suksessfulle blogger. Jeg vet at det er helt greit, men likevel har jeg ofte dårlig samvittighet for det eller føler at jeg ikke prøver hardt nok.
  Jeg synes det er flott at du er som du er og du virker veldig genuin for meg som ikke kjenner deg. Jeg vil ikke at du skal ta dette som kritikk, men et forslag. Mitt ønske er at når du legger ut collager med bilder og motiverende ordtak at du noen ganger legger ut bilder av jenter der ikke alle har den samme kroppsfasongen. Kanskje er det vanskelig, og det skjønner jeg godt. Jeg synes bare at det ofte generelt (ikke spesielt for deg) er mange offentlige personer som sier at alle skal være fornøyde med seg selv, men likevel fronter de stort sett bare en type jente på bloggen sin. Det hadde vært så flott hvis du kunne vært ett unntak fra dette. Jeg håper du skjønner hva jeg mener.
  Kanskje det også kunne vært kult med ett innlegg der du sier ting slik som de faktisk er og ser ut? Det kan godt hende jeg tar feil her. Det er helt opp til deg og jeg liker bloggen din uansett.

  Tusen takk for en inspirerende blogg som jeg trykker meg inn på hver dag.

  Stor klem fra en fan gjennom mange år! <3

  • says

   Hei Joe♥ Tusen hjertelig takk for fin kommentar!

   Åh, jeg skjønner så godt hva du mener. Det er det jeg mener med at om man tar opp kampen om perfeksjon, så vinner man ikke. Man kan ha det fineste huset, fineste utseendet, fineste kjæresten og beste vennene, men man vil alltid kunne finne noe å pirke på. Og slik det er i dag er det ikke alltid sånn at man bevisst tar opp kampen, man tenker og gjør ting nærmest ubevisst. Jeg syns det er så skummelt!

   Og du, jeg skjønner godt hva du mener med collagene. Tidligere var jeg ikke så nøye på dette, jeg tenkte liksom at modeller er modeller, det skjønner folk. De fleste bilder med vakre klær, nydelige settinger og fantastisk fotografi består jo dessverre som oftest alltid av en tynn modell også. Så jeg har forandret hvordan jeg gjør collagene veldig, og tar heller med en del bilder av blomster og antrekksdetaljer fremfor masse bilder av modeller. Men jeg skal ha det i tankene videre, setter pris på tilbakemeldingen♥

   Ha en nydelig dag♥

   • Joe says

    Tusen hjertelig takk for svar.
    Ja det var derfor det traff meg så veldig at du sa det ikke er mulig å “ta den kampen”. Jeg ville bare påpekte at selv om jeg er voksen og tenker over det klarer jeg fortsatt ikke å unngå å bli påvirket.
    Setter stor pris på svar fra deg og enda større pris på at du skal vurdere det enda mer i fortiden. Og synes det er så flott og vite at du er bevisst og tenker over det. Jeg synes poster slik som denne er de beste du har.

    Ha en fortsatt fin dag du også. :)

 15. Karina says

  Dette er så bra! Og ikke minst viktig å fokusere på å finne glede og mening i noe annet enn fasade og et, på utsiden, perfekt liv! Du er en så flink og genuin blogger med gode verdier, og derfor har jeg lest den fast i årevis. Pleier aldri kommentere, men måtte bare her, for dette fortjener en applaus. Jeg heier på deg!

 16. Martine says

  Har ventet lenge på et slik innlegg fra en blogger, kjempebra at du gjor det Cath! Det er så viktig å få frem at ikke alt er som på bloggen, særlig med tanke på de yngre som leser! :)

 17. anika says

  Det her er SÅ godt et indlæg! Har kæmpe respekt for dig!
  Jeg læser virkelig mange blogs, og størstedelen af dem er tynde/retoucheret piger med et veldig opstillet liv.
  Du virker så meget mere ægte end alle andre! Og selvfølgelig bruger du kun flotte, dullet billeder på din blog.
  Der er jo ingen som er interesseret i at se på en masse kedelige hverdags billeder selvom man godt ved du også spiser kedeligt mad/har rod i hjemmet.
  Fortsæt med være en inspiration og være så down to earth som du er nu!
  Kæmpe godt at du laver sådan et her indlæg for de som måske ikke ved at indholdet på en blog er en facade og ikke nødvendigvis virkelighed.
  Stort klem fra København <3

 18. Anne says

  Utrolig flott og reflektert innlegg, Cathrine! Dette er en av grunnene til at jeg alltid gleder meg til nye innlegg fra deg. Du utfører arbeidet plettfritt, motiverende og nydelig. Det blir ikke unaturlig, men likevel kan du fremvise at det er en fasade. Jeg håper at du med dette innlegget også kan vise kritikerne hvilken krevende jobb bloggen faktisk er.
  Stå på, jeg følger med og føler med deg i Bergensværet når antrekksbildene ikke går rett vei! Ha en nydelig søndag!

 19. says

  Jeg synes det er så flott at du tar opp dette tema! Og på den måten du gjør: du drar inn flere sider av saken, viser til egne eksempler og har humor! Det er supert! Du er helt fantastisk! <3

 20. Marianne says

  Ekstremt viktig blogginnlegg!! Jeg ble så overrasket da jeg såg det, og så glad. Det fikk meg til å innse at t.o.m. jeg som ikke er av dine yngste lesere, og som godt vet at virkeligheten ikke alltid er slik som det ser ut på blogger – t.o.m. jeg har egentlig gått rundt og faktisk vert alltfor lite kritisk til blogger. Jeg har nok egentlig trodd at det jeg leser i bloggene – slik er bloggernes liv. Selv om jeg innspireres av blogger og bruker blogger som en underholdning, trengte også jeg en oppvekker! Og da gjør iallefall unge jenter der ute det. De er jo enda mere lettpåvirkelige og prøver sikkert å strekke seg etter å være mere som dere enda mere enn meg. Poenget er – jeg tror kanskje alle leserne dine gjorde godt av dette innlegget. Å tusen tusen takk for at du faktisk turte å skrive om dette viktige temaet på bloggen din ♥

 21. Sophie says

  Tusen takk for at dette fantastiske innlegget! Det vekket virkelig noe i meg. Jeg leser mye blogger, og har i lang tid gjort det, men likevel har jeg ikke tenkt noe særlig over at virkeligheten slik den på bloggene fremstilles ofte er redigert. Jeg er 18 år, og må vel innrømme at jeg sammenlikner meg selv med andre relativt mye. Dette er ikke noe jeg gjør fordi jeg ønsker det, men kanskje fordi det delvis er er resultat av presset jeg utsettes for som jente i dagens samfunn… Nå skal det sies at jeg faller inn under kategorien flink pike! Haha.

  Uansett, som du skriver – så er det så viktig å ikke sammenlikne seg selv med andre, men heller være 100% seg selv og faktisk være stolt over den man er.

  Å lese bloggen din bidrar på ingen til å ødelegge selvtilliten min – derimot kan jeg gå så langt som å si at det styrker den. Det gjelder nok ikke bare meg! Tusen takk for at du ikke er en av de bloggerne som skriver om restylane, silikon og legger ut bilder av den “perfekte” kroppen i bikini. Tusen takk for at du heller bruker bloggen din til å ta opp slike temaer som den konstruerte virkeligheten!

  Du en stor inspirasjonskilde for meg – du virker så jordnær og naturlig på alle områder❤️

 22. Anette says

  For et utrolig fint og velskrevet innlegg! Det er så flott at du belyser denne siden av bloggen også. Jeg synes du fra før av også er flink til å skrive at hverdagen ikke alltid er perfekt i innleggene dine. Du skriver jo når du har hatt en stressende dag eller noe annet ikke har gått som det skal. Det setter jeg veldig pris på og det er derfor jeg har vært fast leser gjennom mange år :) Fortsett den gode jobben du gjør!

 23. Chris says

  This was definitely the best thing I’ve read on any blog in a long time. You are probably the only blogger I can properly relate to, just because you also write about those things that show there are some flaws in everyone’s world. I get tired of those “perfect” blogger girls, it’s just like reading a glossy magazine. When reading your blog though it feels more like reading about a good friend (as silly as it sounds), which makes a huge difference. You are great! <3

Trackbacks

Leave a Reply