5 Tips For Lighter Pictures

• A light backdrop •

For my blog pictures I always go for light backdrops. That has simply become my preferred style, and I like that my blog pictures harmonize with each other. Here it’s all about getting creative! What I use most of the time is actually a simple duvet. I put it on the floor next to my biggest windows for the best light, and start arranging my picture props. I also have a light grey backdrop that I use that is actually a wallpaper that I got on sale (haha), and a marble contact plastic that Eirín tipped about a while ago. My favorite is the duvet, it always gives me the mood that I want in the picture. If I’m taking pictures of myself inside, I prefer to stand right in front of a window, with the light coming in behind me (like the pic where I’m holding the pink roses). If you stand the other way around, your picture will probably become a bit clearer, but I prefer the sort of magic mood that it gives.

// Til bloggbildene mine går jeg alltid for lyse bakgrunner. Det har rett og slett blitt min foretrukne bildestil, og jeg liker at bildene i de forskjellige innleggene mine harmoniserer med hverandre. Her er det bare til å være kreativ! Det jeg bruker mest er faktisk en enkel dyne. Jeg legger den på gulvet ved siden av det største vinduet i stuen for å få best lys, så er det bare til å legge frem det jeg vil ta bilde av. Jeg har også en lysegrå bakgrunn som faktisk er en tapetrull jeg fant på salg (haha), og en rull med marmormønstret kontaktplast som Eirín tipset om for en stund siden. Favoritten min er utven tvil dynen, da får jeg alltid den duse stemningen jeg vil ha i bildet. Hvis jeg tar bilder av meg selv innendørs stiller jeg meg alltid med ryggen mot vinduet, slik at lyset kommer inn bak meg (som bildet der jeg holder de rosa rosene). Man får gjerne klarere bilder dersom man stiller seg andre veien, men jeg liker den litt magiske stemningen det gir. 

• Natural daylight •

This is the key to all light pictures! Always take your pictures next to a window to get the best light possible. The light from lamps is usually yellow and will look unnatural in pictures, so I prefer to shut off all lamps inside and only use the daylight by the window. Now that it’s summer I can rely on the natural daylight almost all day and night, which is so nice!

// Dette er nøkkelen til alle lyse bilder! Ta alltid bildene dine nær et vindu for å få det beste mulige lyset. Lyset fra lamper er som oftest gult og vil se unaturlig ut på bilder, så jeg foretrekker å slå av alt lys inne og kun bruke dagslyset som kommer inn vinduet. Nå som det er sommer er det jo lyst til langt utpå kvelden, så det gjør jobben min tusen ganger lettere! 

• If that doesn’t work, cheat! •

During winter, with fewer light hours, photographing can be quite a challenge if you miss the best light. Also, it’s not every time that the natural daylight works! Sometimes it gives unflattering shadows that you don’t want in your picture. I guess the most common trick in the book for this is to use a photo lamp, but I broke mine like three years ago, and since then I’ve been relying on another kind of lamp. A work lamp! You know the kind you use if you’re remodeling, those big, ugly, yellow ones that give tons of light. We just had it in here randomly when painting, and I discovered that it was a perfect lamp to use for my pictures. I aim the two lamps towards the ceiling, which gives me the perfect light when taking pictures inside! When I use this, I always change the white balance on my camera from auto to the light bulb sign, which makes the picture more blue to make up for the yellow light from the lamp.

// Om vinteren kan det være en utfordring å få til fine bilder, spesielt hvis du går glipp av de få timene med godt dagslys. Det er heller ikke alltid at naturlig dagslys funker, selv om sommeren! Av og til kan det gi uflatterende skygger som du ikke vil ha med i bildet. Den vanligste duppedingsen å ta i bruk her er nok en fotolampe, men etter at jeg mistet fotolampen min i bakken for tre år siden begynte jeg faktisk å bruke noe helt annet. En arbeidslampe! Dere vet den typen man bruker til oppussing, de store, stygge, gule. Haha. Men de gir så masse lys! Jeg peker de to lampene mot taket, som gir meg perfekt bildelys inne. Når jeg bruker denne endrer jeg som oftest hvitbalansen på kameraet fra auto til lyspæreikonet, som gjør bildet mer blått for å gjøre opp for det gule lyset fra lampen. 

• Manual settings •

A must!! Taking the time to learn how to use manual settings is so worth it. If you haven’t seen it already, check out this post where I teach you all you need to know about managing manual settings! I always adjust the settings so they’re as light as they can possibly be without loosing details in the picture. A standard adjustment when taking pictures inside is F-number: 2,8, iso: 800 and shutter speed: 60, but it of course depends on how much light I have to work with. The lower your shutter speed is, the more steady you need to hold your camera so the picture doesn’t become blurry.

// Et must!! Det er virkelig verdt det å sette av litt tid til å lære seg manuelle innstillinger. Hvis du ikke har sett det allerede, sjekk ut dette innlegget der jeg lærer deg alt du trenger å vite! Jeg stiller alltid inn kameraet til å ta så lyse bilder som over hodet mulig, uten å miste detaljer i bildet. Her er det bare til å prøve seg frem! Jeg tar som oftest utgangspunkt i disse innstillingene: Blenderåpning: 2,8, Iso: 800 og lukkertid: 60, men det må selvfølgelig justeres etter hvor mye lys jeg har å jobbe med. Jo lavere lukkertiden din er, jo mer stødig må du holde kamera så bildet ikke blir uklart. 

• Editing •

Editing is a big part of light pictures. I always use Lightroom, and sometimes Photoshop too. I made a guide of editing your pics lighter in Lightroom here, so be sure to check it out. In Lightroom I always make the whites appear whiter, and the darks appear darker. If I’m loosing details, I’ll use a darkening brush on the specific areas. Like the pictures I posted yesterday with the white roses! After turning the whole picture much lighter, you couldn’t even see the white roses. I fixed that by making only the roses darker, and ta-da, I’m super happy with the picture. I usually think it’s nice to turn down the meeting a bit too, to get a more crisp look in the picture. There’s so much fun you can do, and I’m constantly learning new tips and tricks for improving my photography. If you have any questions, shoot♡

// Bilderedigering er en viktig del hvis du vil ha lyse bilder. Jeg bruker alltid Lightroom, og i blant Photoshop også. Jeg laget en guide til hvordan du kan redigere bildene dine lysere i Lightroom her, så den kan være grei å sjekke ut. I Lightroom sørger jeg alltid for å gjøre det hvite hvitere, og det mørke/sorte mørkere. Hvis jeg mister detaljer når jeg gjør hele bildet lysere, bruker jeg «gjør mørkere-verktøy» i Photoshop, og bruker det der jeg mister detaljer. Dette skjedde blant annet på bildene av de hvite rosene jeg postet i går. Da jeg gjorde hele bildet lysere, kunne man ikke engang se de hvite rosene! En liten runde med mørkningsverktøyet, og problemet var fikset. Jeg syns som oftest også det er fint å skru ned meetingen litt, for å få en mer crisp look i bildet. Det er så masse man kan gjøre, og jeg lærer hele tiden nye tips og triks for å forbedre bildene mine. Jeg syns det er så gøy! Hvis dere har spørsmål, shoot♡

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Comments

Leave a Reply