10 grunner til å drive med Selvskryt

Egenreklame

1. Ved å skryte av deg selv, til deg selv, bygger du deg selv opp. Det fører til at du får større tro på deg selv – det er ingenting du ikke fikser! Dette fører igjen til bedre selvtillitt. Husk, selvtillitt er ikke å gå utifra at alle skal like deg, men at du har det helt fint uansett om noen liker deg eller ei. Forholdet til deg selv er det viktigste du har – og selvskryt er den beste måten å pleie dette forholdet på.

2. Du kan legge deg om kvelden med en god følelse, og stå opp med et smil. Om kvelden før du skal sove er det veldig lett for å tenke gjennom alt man burde gjort, hvorfor man ikke gjorde det man skulle godt nok, hva andre tenker om deg osv. Slik var det ihvertfall for meg! Når selvskryt er en naturlig del av den indre dialogen din byttes denne tiden ut med en klapp på skulderen eller fem – fra deg selv, til deg selv. Ja, så fikk du kanskje jobbet med studiene to timer mindre enn du hadde planlagt, og så på en serie istedenfor. Hva så? Du trengte et avbrekk, du fortjente et avbrekk, og du koste deg mens du tok en pause fra alle gjøremål. Alle trenger en pause i blant. Du var kjempeflink mens du holdt på, og nå som du har fått serietitting ut av systemet kan du jo lett ta igjen de tapte timene en annen dag. Du kan avslutte dagen med positive tanker, som autmatisk fører til at du våkner opp med et smil og en positiv innstilling. Herlig!

3. Ved å være sin egen beste heiagjeng, er det også mye lettere å heie på andre. Det blir lettere å unne andre suksess, du blir ikke misunnelig på andre lenger, og det blir mye lettere å gi en hjelpende hånd hvis noen trenger det. Du har det jo allerede så fint med deg selv, så det er ingen grunn til å ikke løfte andre opp også.

4. Du kan se i blader og på reklame uten å kjenne den tomme, usikre følelsen vokse i magen. Dette punktet er så deilig! Du kan se overskrift på overskrift om hvor raskt du kan bli kvitt sideflesket eller hvor mye dette mirakelproduktet øker forbrenningen din, og bla rett forbi. Ikke fordi du tvinger deg selv til å ikke klikke deg inn, men fordi du er genuint uinteressert i alle budskap som sier at du må forandre deg.

5. Selvskryt kan ikke bare brukes til kropp og utseende. Det kan brukes til alt! Har du et foredrag på jobben? Lett, det fikser du. Har du en stor eksamen foran deg? Ikke noe problem! Lag en liste over de gode egenskapene du har som kommer til å gjøre at du nailer oppgaven som står foran deg. Heng den opp hvis du vil, eller bare repeter den til deg selv når du trenger en peptalk.

6. Slutt på baksnakking! Når du er snill med deg selv, heier på deg selv og den indre dialogen din er positiv, vil du ikke kjenne noe behov for å snakke andre ned. Baksnakking er giftig – og det vil du ikke lenger føle noe behov for å ta del i. Dersom man ikke har det bra med seg selv kan det kanskje føles deilig å peke på andres «svakheter», men det behovet fordufter det øyeblikket du klarer å bli din egen bestevenn. Hvorfor bruke tid og energi på å snakke om andre, når det finnes utallige mer interessante og positive temaer å snakke om?

7. Du kan ta imot et kompliment, ikke avfeie det. «Oi, så fin du var i dag!» – «Eh, har du sett hvor stygg jeg er på håret eller??». Hvem kjenner seg igjen? Haha. Denne tullete reaksjonen som vi føler vi bør ha når et kompliment kastes vår vei, erstattes med et «takk». For det er helt lov å si takk når noen sier noe fint om deg!

8. Når du er flink til å støtte og heie på deg selv, vil du ikke være avhengig av at alle andre gjør det. Det er klart det er hyggelig med oppmuntring og positive ord fra noen du er glad i, men du klarer deg helt fint uten også. Du trenger ikke andre sin anerkjennelse, men det er en fin bonus, i tillegg til den du gir deg selv.

9. Du kan glede deg til anledninger. Sommerferie i Mexico? Du kan glede deg til deilig mat, hvite strender, bading i sjøen og stekende sol, fremfor å legge en slagplan til hvordan du kan få den beste sommerkroppen, og kun fokusere på det. Skal du i et bryllup, julebord eller en annen festlig anledning? Da kan du glede deg til den gode atmosfæren, å treffe masse hyggelige mennesker, fine samtaler, dansing, god mat og enda bedre drinker, fremfor å ha arrangmentet som en deadline til å bli tynnest mulig, få hvitest mulig tenner, mest definerte overarmer, lengst negler, mest skinnende hår, and the list goes on.. Hvem tror du nyter anledningen mest; Hun som har gledet seg til festen, tuller seg på dansegulvet og smiler seg gjennom kvelden, eller hun som sitter med en knurrende mage, en anspent holdning, og er redd for at noen skal tenke at hun ikke er pen nok?

10. Livet blir generelt bedre. Kort sagt! Du unner deg selv godt, du heier på deg selv, du setter pris på dine egne fantastiske egenskaper, og den indre dialogen din er positiv. Du vil kunne nyte livet, her og nå, på en helt annen måte. Bytt ut selvmobbing med selvskryt, og kjenn etter på forskjellen du også♥

Du kan lese mer om Selvskryt, hvordan du gjør det, hvordan du får mest mulig effekt av det og hvordan det blir en naturlig del av tankegangen din i boken min som du finner HER

♥ ♥ ♥

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Comments

  1. Ida says

    Du er så flink kjære gode Cathrine❤️ Jeg er så takknemlig for at du har skrevet en bok og lært meg å bruke selvskryt. Det hjelper meg så mye og jeg føler jeg er på god vei til å bli min egen heiagjeng. Med deg i front skal alle vi lesere gjennomskue det dumme skjønnhetsidealet, for det er virkelig ikke noe å strebe etter. Lykke finner man først når man er glad i seg selv og er snill med seg selv, og det er det du som har lært meg. Tusen tusen takk❤️

  2. says

    Kan skrive under på alt dette, i tillegg til mye mer! Det er utrolig hvor mye selvbildet har å si, før kunne jeg ligge i flere timer og ikke få sove fordi jeg var så skuffet over meg selv, nå sovner jeg med en gang hodet treffer puten omtrent, haha! Og det er så deilig å kunne nyte pausene en tar i hverdagen uten dårlig samvittighet, det blir jo ikke pauser når en sitter og stresser over alt en ikke gjør. Livet smiler virkelig når en smiler til seg selv, og jeg er så uendelig takknemlig for den fine boken din, og ikke minst deg! Åpenheten din er så beundringsverdig, du er virkelig modig og godhjertet! Jeg merker også at positiviteten og den herlige innstillingen din som du alltid viser på bloggen har smittet over på meg. Tusen takk for alt du gjør, du er så fantastisk <3

  3. Martine Tysnes says

    Fantastisk flott bok du har skrevet Cathrine. Jeg leste den ut på bare to dager. Ikke fordi den hadde få sider, men fordi den var så utrolig godt skrevet. Du har en utrolig bra formidlingsevne. Du virker som en utrolig flott og sterk jente. Denne boken kan nok hjelpe mange og den setter lys på hvordan det er å vokse opp i dagens perfekssjonsamfunn. Vi er mer enn gode nok, alle sammen <3 Stor klem til deg.

Leave a Reply